camillaelinas

GI-bröd

Kategori: Recept

Kärt barn har många namn, så även brödet jag bakade idag. Det verkar finnas ungefär lika många varianter av brödet som det finns namn till det, med endast minamala ändringar. Receptet nedan fick jag av Anette, pappas sambo, och det bästa med det hela är att jag inte får ont i magen av det, vilket jag annars får av de flesta bröd jag äter.

Ingredienser:

1 liter fil
2 tsk salt
2 dl baksirap
2 msk bikarbonat
5 dl fullkornsdinkelmjöl
1 dl pumpakärnor
1 dl hela linfrön
1 dl solrosfrön
2 ½ dl grahamsmjöl
2 dl fint rågmjöl
1 dl vetekross

(Ingredienserna går bra att variera till vilka frön/mjölsorter man gillar)

Gör såhär:
Blanda alla ingredienser i en bunke ordentligt.
Fördela smeten i två avlånga, smorda och bröade formar.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme och 20 minuter i 160 grader.
Pensla brödet med lite mjölk eller vatten när du tar ut det ur ugnen.
Låt svalna på galler under bakduk.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: